Fotorealisme in visualisaties

Fotorealisme in visualisaties biedt ontwerpers meer opties

 

Het ontwerpen van een fraai en functioneel interieur, wat aansluit bij de wensen van de klant, vergt grote expertise van de ontwerper. Gelukkig kan het presenteren van een ontwerp goed ondersteund worden door fotorealistische visualisaties.

 

Fotorealisme in visualisaties biedt ontwerpers meer opties

Impressie: Architectuurproducties

Concept, design & build: Creneau International

Fotografie: Arne Jennard

Opdrachtgever: Sanoma Media Belgium /Barmarie

 

Bij het visualiseren van een (interieur) project komt veel informatie bij elkaar. Input van ontwerpers, architecten en andere opdrachtgevers wordt zo goed mogelijk verbeeld tot een krachtige 3d impressie. Hierdoor krijgt de ontwerper een zeer goed middel in handen om zijn of haar opdrachtgever een natuurgetrouw beeld te geven van het ontwerp in een vroeg stadium.

 

Expertise

Door de grote expertise op het gebied van visualiseren, met name materialisatie en belichting, kan Architectuurproducties hoge kwaliteit impressies leveren tijdens het ontwerpproces. Daarbij stellen zij zich zo flexibel mogelijk op om ook tijdens dit proces ondersteuning te bieden. Hierdoor kan Architectuurproducties goed omgaan met aanpassingen en wijzigingen.

Door het inzetten van 3d visualisatie technieken worden opdrachtgevers erg nauw betrokken bij het ontwerp proces. Hierdoor ontstaat een ontwerp dat bij alle partijen naar wens is.

 

Ontwerp verdedigen

De gemaakte impressies zijn voor klanten ook een zeer krachtige tool om het ontwerp te verdedigen naar eventuele investeerders, gemeenten en andere belanghebbenden. Met foto realistische impressies is in één oogopslag inzichtelijk te maken hoe het ontwerp bedoeld is. Dit in tegenstelling tot schetsen, moodboards en plattegronden. Echter deze presentatiemiddelen kunnen wel degelijk ondersteunend werken bij de daadwerkelijke presentatie.

Uiteindelijk zal een ontwerp in uitvoering gaan en gerealiseerd worden. Uit ervaring is gebleken dat de kwaliteit van onze eerder gemaakte impressies zeer dicht bij het daadwerkelijk opgeleverde eindresultaat komt. Dat is ook te zien in onderstaand voorbeeld van de Samsung Experience Store in Eindhoven.

Samsung Eindhoven

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Impressie: Architectuurproducties

In opdracht van: TchaiCheel BeneluxSamsungThe Phonehouse

Bekijk ook de verschillen in deze virtual tours van de Samsung Experience Store :

www.360-tour.nl/tchai/samsung-ehv/foto

www.360-tour.nl/tchai/samsung-ehv/render